S projektom MOJE ULICE na plano vabimo zgodbe, ki jih v svojih asfaltnih kodrih skriva Ljubljana. Prebivalce prestolnice radovedno sprašujemo in jim potrpežljivo prisluhnemo. Njihove zgodbe zapisujemo, jih pakiramo in na pisane načine sporočamo kasneje rojenim generacijam.
MOJE ULICE so večletni proces zbiranja pričevanj in zgodb o Ljubljani, kot je bila nekoč. Naša osnovna želja je s pomočjo intimnih pogledov in spominov ljudi izrisati topografijo mesta Ljubljana.

Projekt ima dva obraza. Eden je obrnjen v preteklost, drugi v prihodnost. V prvem delu projekta tako predvsem iščemo zanimive sogovornike, beležimo dolge pogovore in spoznavamo neznane junake. Posameznike motiviramo, da nam ne glede na svoja leta in nabrane urbane izkušnje, darujejo svoje spomine. Zgodbe zbiramo iz oči v oči, organiziramo pogovore v živo, prisluhnemo pa jim tudi po telefonu in se jih razveselimo v nabiralniku.

V drugem delu projekta se posvečamo obdelovanju zbranih zgodb in njihovemu objavljanju na načine, ki je zanimiv tudi ostalim generacijam. Za prenos spominov je namreč ključna njihova obdelava: morje podatkov, podrobnosti in utrinkov predstavljamo na način, ki je dostopen, berljiv, privlačen. Spletna stran je le eden od vogalov, kjer lahko vidite MOJE ULICE živeti in rasti, tu tudi napovedujemo dogodke. Naslednja postaja je ljubljanski Botanični vrt, kjer se skozi celo poletje zgodbe pripovedujejo v živo. Zagnali smo radijsko oddajo Moje ulice na Radiu Študent, po različnih kotičkih Ljubljane prirejamo javne pogovore z zanimivimi gosti, posneli smo filmček o druženju v in okrog  kavarne Union v 50ih letih, Tista socialistična boema. Skupaj z Anjo Medved in Muzejem in galerijami mesta Ljubljane smo v Galeriji Vžigalica organizirali prvo akcijo nabiranja spominov in starih družinskih fotografij iz Ljubljane. V Galeriji Vžigalica smo februarja 2012 prvič tudi razstavili izbor do sedaj zbranih zgodb, skupaj s fotografijami, ki jih je prijazno priskrbela fototeka Muzeja za novejšo zgodovino Slovenije.
Zgodbe in fotografije, zbrane v okviru Mojih ulic, hrani arhiv Muzeja in galerij mesta Ljubljane.

MOJE ULICE pletejo:

Zamisel in izvedba: DIVJA MISEL
Partnerji: Muzej in galerije mesta Ljubljana, Botanični vrt, Dom upokojencev center-Tabor, Radio Študent
Besede Mojim ulicam podarja: Rdeči oblak.

Moje ulice pletejo: Tina Popovič, Katja Preša in Špela Frlic
Sodelavca Mojih ulic: Rok Kušlan, Špela Drnovšek Zorko
Tehnična ekipa pripovedovanj in radijske oddaje: Zaš Brezar, Božo Plesnik in Željko
Strokovna sodelavca: Janez Polajnar (MGML) in Mojca Šorn (Inštitut za novejšo zgodovino)
Grafično oblikovanje: Blaž Medja
Tehnična realizacija spletne strani: Lovro Žitnik
Velika hvala: Uroš Grilc, Blaž Peršin, Saša Ogrizek, Blaž Medja, Jože Bavcon, Zvone Babnik, Mateja Demšič, Tina Lužar, Zaš Brezar, Anja Medved, Igor Mašera in Igor Medjugorac.

Mestni muzej Ljubljana Divja misel Moje ulice na Valu 202